Latest Trends of Barber's

Το επιμελώς ατημέλητο του καλοκαιριού…

Το επιμελώς ατημέλητο του καλοκαιριού…

«Το επιμελώς ατημέλητο του καλοκαιριού…»

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος στο CityStories του Protothema.gr

Δείτε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ.

Υπάρχει ένα και μοναδικό καλοκαιρινό στυλ για την ανδρική εμφάνιση; Οι μύθοι και τα στερεότυπα που χρειάζεται να αναθεωρηθούν ή να καταρρεύσουν μπροστά στην επείγουσα ανάγκη της ανεμελιάς και της ξεγνοιασιάς των λίγων ανθρώπινων στιγμών στην παραλία…

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους; Κάθε άλλο. Μια λίστα προσωπικής εμπειρίας με πρακτικές συμβουλές προς άνδρες που προσέχουν την εμφάνιση τους ακόμη και σε μια απόμερη αμμουδιά στις μικρές Κυκλάδες της άγονης γραμμής ή στα νότια της Κρήτης αγναντεύοντας το Λιβυκό Πέλαγος. Το επιμελημένα ατιμέλητο του ανδρικού καλοκαιρινού στυλ ξεκινά από την κεφαλή… Τα υπόλοιπα είναι κάτι περισσότερο ή λιγότερο από τα κλασσικά σταυρόλεξα που απευθύνονται σε νέους λύτες… Ο φίλος Άγγελος (Sir Barber) Αντωνόπουλος ήρθε να βοηθήσει στη λύση του σταυρόλεξου…

1) Υπάρχει ένα ή περισσότερα καλοκαιρινά στυλ;

Το καλοκαίρι αποτελεί για πολλούς εφαλτήριο προκειμένου να δώσουν έναν αέρα ανανέωσης στο στυλ που είχαν υιοθετήσει κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Ο άνδρας του σήμερα έχει την τύχη να μπορεί να επιλέξει μέσα από μια μεγάλη γκάμα κουρεμάτων , το στυλ εκείνο που του ταιριάζει αλλά ταυτόχρονα και που θα του ανανεώσει την ψυχολογία και θα του τονώσει την αυτοπεποίθηση του.

2) Το ότι το έχουμε συνδέσει με το κοντό μαλλί εξακολουθεί να ισχύει; Ή μήπως το βάρος έχει περάσει από το μήκος της τρίχας στη φροντίδα και την περιποίηση της;

Σίγουρα το κοντό μαλλί αποτελούσε μια εύκολη λύση ενάντια στην ταλαιπωρία της έντονης ζεστής του καλοκαιριού καθώς και των συχνών λουσιμάτων. Ωστόσο βλέπουμε πως οι νέες τάσεις της μόδας επιτάσσουν στυλ πιο ελευθέρα ,μαλλιά επιμελώς ατημέλητα ,μήκη μακρύτερα και κουρέματα που ξεφεύγουν από το κλασσικό στυλ.

Παρόλα αυτά, μιας και τα μαλλιά αποτελούν σημαντικό μέρος της εμφάνισης ενός άνδρα, βλέπουμε πως πλέον δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στη φροντίδα και στην περιποίηση αυτών. Ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας είναι μερικοί από τους σημαντικότερους λογούς για τους οποίους ένας άνδρας θα πρέπει κατά τη θερινή περίοδο να χρησιμοποιεί ειδικά σαμπουάν και conditioner για την διατήρηση της λάμψης και της σωστής ενυδάτωσης τους.

epimelos01_2

3) Τι είναι εκείνο που δίνει τη δυνατότητα της άνεσης και της ευελιξίας στην καλοκαιρινή εμφανιση έναντι του ηλίου, της αλμύρας και του ιδρώτα;

Σίγουρα για κάποιον που έχει μαλλιά πιο μακριά, το να διαφοροποιήσει το στυλ του επιλέγοντας ένα κούρεμα πιο κοντό, θα του προσφέρει αν μη τι άλλο μια ανάσα δροσιάς καθώς και λιγότερο χρόνο περιποίησης σε καθημερινή βάση.

Για τους άνδρες εκείνους, που από την άλλη επιλέγουν το καλοκαίρι ως την περίοδο εκείνη ,για να τολμήσουν να υιοθετήσουν ένα μήκος πιο μακρύ, θα μπορούσαν επιλέγοντας ένα κούρεμα με αρκετά φιλαρίσματα να αποκτήσουν ένα στυλ με κίνηση στα μαλλιά και ένα πιο θερινό προφίλ.

Όποια και εάν είναι η επιλογή κάποιου, αυτό που θα πρέπει να φροντίσει είναι να μην αμελεί την σωστή φροντίδα των μαλλιών προκειμένου να μετριαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η φθορά και η αλλοίωση της τρίχας από τον ήλιο, το νερό της θάλασσας καθώς και από το φθόριο της πισίνας. Κατάλληλα προϊόντα, ειδικά διαμορφωμένα για αυτή την εποχή του χρόνου, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά προκειμένου να διατηρήσετε μαλλιά ενυδατωμένα και λαμπερά.

4) Το καλοκαιρινό στυλ ποσό λειτουργεί ως αφορμή ανανέωσης;

Είναι γεγονός ότι η ψυχολογική και συναισθηματική μας κατάσταση επηρεάζεται ιδιαίτερα το καλοκαίρι, με τρόπο όμως κυρίως θετικό. Η αλλαγή της θερμοκρασίας, ο ήλιος, οι επικείμενες διακοπές συντελούν στο να αλλάξει η διάθεση μας και να νιώσουμε πιο ευδιάθετοι και χαρούμενοι.
Μιας λοιπόν και η εμφάνιση κατέχει σημαντικό ρολό στη ζωή ενός ανθρώπου, σίγουρα η αλλαγή της εποχής αποτελεί μια καλή αφορμή προκειμένου νέες ιδέες, γιατί όχι ακόμα και μια ριζική αλλαγή , να βρουν πρόσφορο έδαφος έτσι ώστε κάποιος να ανανεώσει το στυλ του και να αποπνεύσει έναν αέρα φρεσκάδας.

Το καλοκαίρι λοιπόν μπορεί να σηματοδοτήσει για κάποιον, την ευκαιρία για ένα κούρεμα πιο μοντέρνο, όπου το μήκος, η γραμμή κουρέματος και ο τρόπος χτενίσματος του , να έρχονται σε πλήρη αντίθεση με ότι είχε μέχρι πρότινος συνηθίσει και δίσταζε να τολμήσει.

epimelos2