Latest Trends of Barber's

Sir Barber: Τα άσπρα μαλλιά

Sir Barber: Τα άσπρα μαλλιά

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος αρθρογραφεί για το PROTOTHEMA.GR στην στήλη «City Stories».

Δείτε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ.

Τι θα μπορούσε να πει και κυρίως να προτείνει ένας κουρέας στον πελάτη του όταν ο τελευταίος θελήσει να ακούσει την άποψη του για το ενδεχόμενο να καταφύγει στη λύση της βαφής

Με ρωτούν συχνά πυκνά φίλοι το ποια απάντηση θα έδινα σε έναν άνδρα που συζητά το ενδεχόμενο να βάψει τα μαλλιά του. Η απάντηση μου είναι σταθερή από χρόνια. Ο καθένας θα πρέπει να δρα συμφώνα με αυτό που τον κάνει να νιώθει καλυτέρα ψυχολογικά, περισσότερο αρεστός και θελκτικός. Δεν αποτελεί ντροπή και taboo πλέον για έναν άνδρα να θέλει να αντισταθεί στα σημάδια της ηλικίας βάφοντας τα μαλλιά του. Αυτό που θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγει είναι να επιχειρήσει να τα βάψει μονός του. Εμπιστευτείτε έναν ειδικό προκειμένου να σας εξασφαλίσει ένα αποτέλεσμα όσο το δυνατόν πιο φυσικό και ομοιογενές

Ρωτούν επίσης αν υπάρχει εναλλακτική λύση στο βάψιμο των μαλλιών ενός άνδρα. Η απάντηση μου είναι σταθερά επαναλαμβανόμενη. Με τον άνδρα να δίνει πλέον την ιδία προσοχή στην εξωτερική του εμφανιση όπως και η γυναίκα έτσι και οι εταιρείες περιποίησης προϊόντων για να καλύψουν την νέα ανάγκη που δημιουργήθηκε, κατασκεύασαν εξειδικευμένα προϊόντα μαλλιών τα όποια έχουν το πλεονέκτημα να μην βαφούν-οξειδώνουν την τρίχα, αλλά να την κάνουν πιο ματ και κατ’ επέκταση να μειώνεται η αντίθεση με τις σκουρόχρωμες τρίχες. Τα cover αυτά προϊόντα παρέχουν ένα αποτέλεσμα πιο φυσικό συγκριτικά με τις κλασσικές βαφές και έτσι δεν διατρέχει τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί “βαψομαλλιας”. Η εφαρμογή και η παραμονή με το προϊόν είναι άμεση χωρίς να παρατείνει σημαντικά την επίσκεψη σας στο κουρείο. Η διάρκεια είναι συνήθως μέχρι τα 17 με 20 λουσίματα αλλά εάν χρησιμοποιήσετε συνδυαστικά με το κλασσικό σας σαμπουάν τα ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις σαμπουάν, κάθε δεύτερη μέρα θα μπορέσετε να πτυχωτέ ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια.

Πάντως, τα πάντα – όπως και η σκέψη της βαφής- πρέπει να αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο μιας σχέσης εμπιστοσύνης. Όλα ξεκινούν από την σχέση που έχει δημιουργήσει ο κουρέας με τον πελάτη του. Σίγουρα η ανασφάλεια και η ανησυχία είναι μικρότερη όταν έχει τολμήσει ήδη στο παρελθόν κάποια αλλαγή όπως πχ στο στυλ κουρέματος του, και δεν έχει απογοητευτεί από το αποτέλεσμα. Η επιθυμία και η ανάγκη προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα του και να φέρει το χρόνο λίγο πίσω, τον βοηθούν για να αναστείλει τους οποίους ενδοιασμούς του και απόλαυσει ένα αποτέλεσμα κομψό, διακριτικό και πάνω από όλα όχι « επικίνδυνο » για την γενικότερη εικόνα του.
Για το τέλος, άφησα δυο τρείς μικρές συμβουλές – αν προτιμάτε, οδηγίες χρήσης… Αρκεί να υπάρχει σεβασμός προς τον πελάτη. Δεδομένου ότι η φύση της δουλειάς και από μονή της επιτρέπει την αναπτύξει διαπροσωπικών σχέσεων , θα πρέπει ο επαγγελματίας κουρέας να κατευθύνει τον πελάτη στην ορθότερη για εκείνον επιλογή.

Το να δεχθεί απλά κάποιος το αίτημα του πελάτη και να προχωρήσει σε βάψιμο των μαλλιών του, μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως «εκμετάλλευση» αλλά ταυτόχρονα και το αποτέλεσμα να αποτελέσει θέμα αρνητικού σχολιασμού για τον περίγυρο του.

Γνώμονας πάντα είναι η ευγένεια, ο σεβασμός και το τι πραγματικά έχει ανάγκη ο πελάτης ακόμα και εάν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αποφύγει να εφαρμόσει μια τεχνική βαψίματος. Έξαλλου τα γκρι ή τα λευκά μαλλιά αποτελούν και ένδειξη ωριμότητας αλλά και γοητείας.