Latest Trends of Barber's

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος για το Blog του Sir Barber γράφει με θέμα: “Πως να προετοιμάσουμε τα μαλλιά μας για το καλοκαίρι”

ΕΞΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΥΓΙΗ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.

Όπως τον χειμώνα θα πρέπει να φροντίζουμε παραπάνω τα μαλλιά μας προκειμένου να τα διαφυλάξουμε από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και να καταφέρουμε να τους διασφαλίσουμε ένα ισορροπημένο ph., έτσι και τώρα θα πρέπει να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για τις υψηλές θερμοκρασίες που θα ακολουθήσουν. Τα μαλλιά έχουν ανάγκη από μια ιδιαίτερη φροντίδα από τους επιθετικούς παράγοντες του καλοκαιριού οι οποίοι κάθε χρόνο γίνονται ολοένα και πιο έντονοι.

Καταρχάς το σαμπουάν που έχει κάποιος επιλέξει να χρησιμοποιεί όλο το προηγούμενο διάστημα, θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα πιο ήπιο και πιο ελαφρύ προϊόν που δεν θα προκαλεί επιπλέον λιπαρότητα. Επιπλέον τα προϊόντα αυτά είναι ικανότερα στο να αφαιρούν το αλάτι της θάλασσας, τους καθημερινούς ρύπους αλλά και να προσφέρουν μεγαλύτερη ενυδάτωση. Οι ενυδατικές μάσκες αλλά και οι κρέμες περιποίησης γίνονται ακόμα πιο αναγκαίες κατά τη θερινή περίοδο προκειμένου να διασφαλιστεί η απαιτούμενη ενυδάτωση του τριχωτού. Για παράδειγμα τις μέρες όπου τα μαλλιά μας θα έχουν ταλαιπωρηθεί μετά από μια πολύωρη έκθεση στον ήλιο με υψηλές θερμοκρασίες, θα μπορούσε κάποιος μετά το λούσιμο να εφαρμόσει μια θρεπτική κρέμα περιποίησης η οποία δεν θα χρειαζόταν να ξεβγαλθεί, αφήνοντας την να δράσει όλο το βραδύ. Μια μικρή ποσότητα επαρκεί, εφαρμόζοντας την στα μαλλιά αποφεύγοντας τις ρίζες.

Κάτι άλλο επίσης σημαντικό είναι από εδώ και πέρα όσο μπορεί κάποιος να προσπαθεί να χρησιμοποιεί προϊόντα styling που δεν περιέχουν οινόπνευμα μιας και αυτό εντείνει την αφυδάτωση της τρίχας και τους δημιουργεί μια όψη πιο θαμπή. Επίσης οι υψηλές θερμοκρασίες στο πιστολάκι είναι καλό να αποφεύγονται και να επιτρέπουμε στα μαλλιά εφόσον τα έχουμε στεγνώσει σε μεγάλο βαθμό, να στεγνώσουν μόνα τους.

Το αντιηλιακό είναι ένα προϊόν που δεν θα πρέπει να λείπει από κανέναν πια. Δεν έχει μόνο το σώμα μας ανάγκη για προστασία από την έκθεση στις ακτίνες UV αλλά και τα μαλλιά μας. Το εξωτερικό περίβλημα της τρίχας σταδιακά καταστρέφεται με αποτέλεσμα να επηρεάζεται μετέπειτα και η δομική σύσταση της τρίχας. Κάποιο αντιηλιακό σπρέι με κεράτινη, υαλουρονικό οξύ θα τα προστατεύσει από την υπεριώδη ακτινοβολία και θα τους προσφέρει και μια μορφή αναδόμησης.

Για αυτούς που έχουν ξεκινήσει ήδη την επαφή με τη θάλασσα ή την πισινά θα ήταν καλό να προμηθευτούν ένα προστατευτικό σπρέι το οποίο θα εφαρμόζεται πριν την επαφή με το νερό. Αφού τελειώσετε το μπάνιο σας φροντίστε να ξεπλύνετε τα μαλλιά από το αλάτι ή το χλώριο, μιας και τα δυο λειτουργούν επιβαρυντικά στην υγρασία της τρίχας και την αφυδατώνουν.

Επίσης τώρα είναι μια καλή περίοδος για αυτούς που διατηρούν ένα πιο μακρύ μήκος στα μαλλιά τους και πραγματοποιούν πιο αραιές επισκέψεις στον κουρέα τους, στο να προγραμματίσουν ένα ραντεβού. Θα καθαρίσουν τυχών ταλαιπωρημένες και σπασμένες άκρες και θα εξασφαλίσουν μια πιο υγιή τρίχα και καλύτερα προετοιμασμένη για το καλοκαίρι.

Τέλος για τους άνδρες εκείνους που επιλέγουν να βάφουν τα μαλλιά τους, ο ήλιος δυστυχώς έρχεται να λειτουργήσει αρνητικά δημιουργώντας τους μια εικόνα πιο θαμπή και άτονη. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να ελαττώσετε την συχνότητα βαφής επιλέγοντας παράλληλα εξειδικευμένα προϊόντα που θα τα επιβαρύνουν όσο το δυνατόν λιγότερο.