Latest Trends of Barber's

Μεταμόσχευση μαλλιών, ένα ακόμη ταμπού που καταρρίπτεται.

Μεταμόσχευση μαλλιών, ένα ακόμη ταμπού που καταρρίπτεται.

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος για το Blog του Sir Barber γράφει με θέμα: “H μεταμόσχευση μαλλιών κατακτά ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη των ανδρών.”

Από την αρχαιότητα είναι έκδηλη η σημασία που έδινε και εξακολουθεί ακόμα να δίνει ο άνδρας στην κόμη του. Μια υγιή και πλούσια κόμη αποτελούσε στην αρχαιότητα ένδειξη καλοζωίας αλλά το μέσω για την ανάδειξη της αρρενωπής του εμφάνισης.

Δυστυχώς το στρες, τα αυτοάνοσα νοσήματα, η κληρονομικότητα επηρέασαν και αύξησαν την αραίωση και την τριχόπτωση ακόμα και σε πολύ νεαρές ηλικίες. Σίγουρα η πρόοδος και η εξέλιξη που υπήρξε σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ύπαρξης, ήρθαν να ‘’ απομυθοποιήσουν ’’ με κάποιο τρόπο την βαρύτητα που δινόταν στο παρελθόν και να ελαφρύνουν ψυχολογικά τον άνδρα, ως οποίος χαρακτηριζόταν σε σημαντικό βαθμό μέσω της κόμης του.

Ωστόσο όλοι μας είτε σε μικρότερο  είτε σε μεγαλύτερο βαθμό διακατεχόμαστε από κάθε λογής ανασφάλειες, οι οποίες πολλές φορές στα μάτια των τρίτων μπορεί να φαντάζουν παραλογές και ανυπόστατες.

Σε τελική ανάγνωση αυτό το οποίο έχει σημασία και μετράει, είναι ο καθένας μας να μπορεί να νιώθει όσο καλυτέρα γίνεται με τον εαυτό και με τις επιλογές του, και αν κάτι είναι εφικτό να αλλάξει, γιατί όχι;

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποκτά χρόνο με το χρόνο ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία, και ο αριθμός των ανδρών που καταφεύγουν σε αυτήν προκειμένου να βελτιώσουν θέματα του τριχωτού της κεφαλής ή ακόμα και στα γένια, είναι σταθερά αυξανόμενος.

Όλη αυτή η τάση των τελευταίων ετών τείνει να δείχνει ότι όποιο ταμπού υπήρχε τις προηγούμενες δεκαετίες γύρω από το θέμα της μεταμόσχευσης, ανήκει πλέον στο παρελθόν.
Ο άνδρας συνειδητοποιώντας πλέον ότι οι τοπικές κρέμες, οι βιταμίνες, τα ειδικά σαμπουάν δεν επαρκούν για να λύσουν το πρόβλημα, στρέφεται σε πιο ριζοσπαστικές λύσεις.

Για αυτούς που δεν θέλουν με μιας να καταφύγουν σε μια επεμβατική λύση, μπορούν να δοκιμάσουν τις θεραπείες με Laser που διεγείρουν τα κύτταρα του τριχοθυλακίου με αποτέλεσμα την αύξηση της τρίχας σε μήκος αλλά και σε διάμετρο. Είναι μια μέθοδος που επιβραδύνει ή σταματάει σε σημαντικό ποσοστό ασθενών το πρόβλημα της τριχόπτωσης και ενισχύει παράλληλα, σε εξίσου σημαντικό ποσοστό την φύτρωση νέων μαλλιών.

Επιθυμώντας άμεσα και αισθητά αποτελέσματα δεν υπάρχει άλλη λύση από την μεταμόσχευση μαλλιών. Μια επεμβατική λύση η οποία έχει εξελιχτεί σε τέτοιο βαθμό που επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητες του χωρίς σημάδια που να μαρτυρούν την θεραπεία στην όποια υποβλήθηκε.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η εξέλιξη και η πρόοδος που έχει επέλθει στη μέθοδο της μεταμόσχευσης επιτρέπει την διενέργεια της μόνο με τοπική αναισθησία. Ο ελάχιστος πόνος, η μη ύπαρξη αντιαισθητικών γραμμικών ουλών, η μη αναγκαιότητα ραμμάτων στη περιοχή από όπου και δόθηκαν τα τριχοθυλάκια είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα της εξελιγμένης πλέον τεχνικής που εφαρμόζεται.

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε πως οι όποιες πιθανές επιπλοκές, σχεδόν μηδενικές,  σχετίζονται μόνο με κάποιο οίδημα μετώπου ή κάποια θυλακιτίδα.

Το συμπέρασμα είναι ότι πλέον υπάρχουν τα μέσα, εύκολα και γρήγορα, αν κάποιος το επιθυμεί να μπορεί να βελτιώσει κάτι στην εικόνα του που του προκαλεί δυσφορία και του επηρεάζει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία.