Latest Trends of Barber's

Ιστορία μόδας μετά το 2000!

Ιστορία μόδας μετά το 2000!

Ιστορία μόδας μετά το 2000! «Από τον Άγγελο Αντωνόπουλο».

Αρθρογραφία στο Blogkommoton.gr, δείτε το εδώ.

Η μόδα βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό το 1960 από Mod ρούχα, σε συνδυασμό με τα στοιχεία του 1970 δηλαδή rock look και σύγχρονο εναλλακτικό στυλ.
Antonopoulos 2000s3
Γενικότερα όλη η δεκαετία, περιγράφεται σε συγχώνευση της μόδας των προηγούμενων ετών αλλά και στις κουλτούρες της μουσικής.
Antonopoulos 2000s4
ΑΝΔΡΙΚΗ ΜΟΔΑ: Στις αρχές τις δεκαετίας εμφανίστηκε το Y2k. Η συγκεκριμένη ενδυμασία αποτελείται, από μαύρα ρούχα και έντονη χρήση του γκρι χρώματος. Συμβολίζει επαγγελματισμό και γίνεται ανάρπαστο.
Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό στη τάση της μόδας, είναι η επιστροφή της κάπας σε διάφορες μορφές. Όλοι οι μεγάλοι σχεδιαστές, τη συμπεριέλαβαν στις συλλογές τους καθιερώνοντάς την το trend της εποχής. Ένα σοφιστικέ ρούχο που άλλοτε θυμίζει, τους μεσαιωνικούς μανδύες και άλλοτε τις στρατιωτικές κάπες του 40 ή τα poncos του 60.
Antonopoulos 2000s5
Τα σκισμένα τζιν αποτέλεσαν σημαντικό μέρος της μόδας των 00’s και εξακολουθούν να φοριούνται ακόμα και σήμερα. Το τζιν έχει διαχρονικό χαρακτήρα και όντας σκισμένο δείνει ροκ ύφος στα σύνολά μας. Τα έντονα, φωσφοριζέ και νέον χρώματα είναι ένα καίριο σημείο για το casual και σπορ ύφος, παρ’όλα αυτά το έχουμε υιοθετήσει και σε στυλ και σε look που μόνο σπορ δεν είναι.

Mε τον όρο «boho-chic» νοείται μία από τις πιο ισχυρές τάσεις της μόδας.
Antonopoulos 2000s6
Σε αυτή την τάση βρίσκονται πολλά έθνικ και casual στοιχεία συνδυασμένα με έναν μοναδικό τρόπο.
Τέλος, τα τρουκς κυριάρχησαν στα τζιν, στις τσάντες, στα αξεσουάρ και στα παπούτσια. Αντικατέστησαν τα στρας και τις παγιέτες και έδωσαν πιο ροκ ύφος στις εμφανίσεις μας.
Antonopoulos 2000s7
Την εμφάνισή τους κάνουν και τα ρολόγια χειρός σε στυλ ρετρό. Δηλάδη ο άντρας αρχίζει να επιλέγει ένα smart casual look με είδη όπως Blazers and Sport Coats, V-neck πουλόβερ και δερμάτινο μπούφαν.
ΑΝΔΡΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ: Οι άνδρες της εποχής επιλέγουν γραμμές κουρέματος σε διάφορα είδη όπως buzz cut, faux hawks, psychobilly, mohican, rockabilly και pompadour.
Antonopoulos 2000s8
Επίσης ένα μεγάλο ποσοστό, αρχίζει να περιποιείται περισσότερο την εικόνα του δηλαδή γένια, μουστάκι και μούσι. Ως μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα, η νεολαία διακρίνεται από ορισμένα γνωρίσματα όπου την διαφοροποιούν από τις άλλες ηλικιακές ομάδες. Βασικό ρόλο λοιπόν, παίζουν οι νέοι στην μόδα και ιδιαίτερα στην εξέλιξή της. Η διάθεσή τους για μια συνεχή κριτική και αμφισβήτηση απέναντι σε οτιδήποτε, επηρεάζει στιλιστικές απόψεις μικρών και μεγάλων διαμορφώνει δημιουργήματα γνωστών σχεδιαστών μόδας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο νεωτερισμός είναι εξίσου σημαντικό κεφάλαιο, όπου κάνει τη μόδα να αλλάζει χρόνο με τον χρόνο. Η αγάπη λοιπόν για την πρόοδο, το καινούριο και το αδοκίμαστο είναι αυτά τα όποια γοητεύουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς fashion designers.
Δυναμισμός, ευαισθησία αλλά και υπερβολή είναι μερικές λέξεις όπου μπορούν να εκφράσουν δημιουργήματα νέων σχεδιαστών στα πρώτα τους βήματα αλλά και μετέπειτα, με βασικό οδηγό το πάθος και την αγάπη τους για αυτή. Γι’ αυτό κάθε φορά που κρίνουμε κάποιο νέο με διαφορετική άποψη από εμάς ή διαφορετικό στυλ, καλό θα ήταν να σκεφτούμε πώς πίσω από την εικόνα όπου βλέπουμε υπάρχουν κάποιες ατομικές απόψεις, κοινωνικές αντιλήψεις ακόμη και μία μικρή προσωπική επανάσταση ενάντια στο συνηθισμένο και το απλό.
Εκείνοι, οι διαφορετικά στιλιστικά νέοι, είναι αυτοί όπου αργότερα οι μεγαλύτερες πασαρέλες μόδας στον κόσμο θα μιμηθούν λανσάροντας τις ιδέες τους και εμείς με την σειρά μας θα πούμε αργότερα πως ”είναι στη μόδα’’. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως πολλές φόρες αυθόρμητα ακολουθούμε τη μόδα και τις νέες ιδέες της, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Όμως οι απόψεις περί του τι είναι η μόδα διίστανται. Άλλοι πιστεύουν πως μόδα είναι καθετί που φοράς και σε κάνει να νιώθεις διαφορετικός και ωραίος. Όλα όσα αναφέρονται παραπάνω μπορεί να αποτυπώνουν μια μικρή ή μεγάλη αλήθεια για το τί πραγματικά συμβαίνει, με το φοβερό θέμα της μόδας που ανησυχεί όλο και περισσότερο τους νέους. Ωστόσο το καταστάλαγμα αυτής της μικρής έρευνας είναι ένα: δε χρειάζεται να φοράς πανάκριβα ρούχα για να έχεις στυλ, αρκεί να έχεις καλό γούστο να τα συνδυάσεις.