Latest Trends of Barber's

Η Ανδρική Μόδα μαλλιών του 70s-80s!

Η Ανδρική Μόδα μαλλιών του 70s-80s!

Η Ανδρική Μόδα μαλλιών του 70s-80s! «Από τον Άγγελο Αντωνόπουλο».

Αρθρογραφία στο Blogkommoton.gr, δείτε το εδώ.

Η ύφεση πυροδότησε μια αληθινή και ιδιαίτερη λιτότητα. Στο χώρο της μόδας επικρατούσε αναρχία. Οι σταρ της rock, πυροδότησαν την μανία για τα λούρεξ και το υπερβολικό γκλίτερ. Είναι η εποχή, που κυριάρχησαν τα καυτά σορτς, οι πλατφόρμες που σπάνε τους αστραγάλους και τα πουκάμισα, που εφαρμόζουν σαν γάντι (λόγω των συνθετικών υφασμάτων), με τους γιακάδες τους όρθιους. Το disco style έκανε την εμφάνιση του την εποχή αυτή. Χαρακτηρίζεται από ελαστικά ρούχα, φανταχτερά χρώματα και γυαλιστερά υφάσματα.

antonopoulos_70s_80s3

Τα τζιν την εποχή αυτή, ήταν ιδιαίτερα εφαρμοστά και σε συνδυασμό με τα δερμάτινα, τα T-shirt με τις στάμπες και τα εκκεντρικά κουρέματα αποτελούσαν το επονομαζόμενο στυλ των Punk, που εμφανίστηκε την δεκαετία των ‘70s, με χαρακτηριστικό εκπρόσωπο τη σχεδιάστρια Vivienne Westwood.

antonopoulos_70s_80s4

Η ανάκαμψη της οικονομίας στις αρχές της δεκαετίας του ’80, έφερε μαζί της πιο κοντά μήκη ενώ η εμμονή με την υγιεινή ζωή και τη γυμναστική έκανε πιο λεπτές και νευρώδεις τις σιλουέτες. Οι γραμμές που επικράτησαν, που αντιπροσωπευόταν ήρθαν σε αντίθεση με το rock στυλ που χαρακτηρίζεται από δερμάτινα, ολόσωμες φόρμες, τρούκς και αλυσίδες.

antonopoulos_70s_80s5

Σε γενικές γραμμές στυλ από προηγούμενες δεκαετίες, επανήλθαν και δημιούργησαν μια πολυσχιδή μόδα Στις αρχές του 70 αυξήθηκαν τa μουστάκια που οφείλεται στην επίδραση των τηλεοπτικών εκπομπών, όπως το Magnum, PI. Μεσαίου μήκους μαλλιά ήταν κοινή γραμμή για τους άνδρες, ενώ οι μεγαλύτερες περικοπές της δεκαετίας πήγαν έξω από τη μόδα. Ωστόσο, πολύ μακριά μαλλιά για τους άνδρες έγινε της μόδας στα τέλη της δεκαετίας του 1980, λόγω της επιρροής της Heavy Metal μουσικής.

antonopoulos_70s_80s6

Τα σήματα που έγινε ολοένα και πιο σημαντικό σε αυτή τη δεκαετία, καθιστώντας Ralph Lauren και Calvin Klein.
Ανδρική μόδα: Σε ότι έχει σχέση με την ανδρική μόδα, τα ανδρικά πουκάμισα συνήθως ήταν καρό ή ριγέ, τα σακάκια ήταν μεσάτα με στενούς ώμους και τα παντελόνια με στενό καβάλο και φαρδιά προς το κάτω μέρος. Στα ανδρικά αξεσουάρ προστέθηκαν οι τσάντες. Επιπροσθέτως την εποχή εκείνη οι άντρες, δεν φορούσαν τόσο συχνά γραβάτες αλλά προτιμούσαν τα κασκόλ και τα μαντίλια.Γενικότερα θα λέγαμε πως σιγά σιγά άρχισε η ελεύθερη βούληση στο ντύσιμο, καθώς όλοι ντύνονταν όπως ήθελαν.

antonopoulos_70s_80s7

Αθλητικά ρούχα, μεγάλες βάτες και ψηλές φράντζες είναι τα χαρακτηριστικά που προστίθενται στην λίστα των στιλιστικών επιλογών τους,τώρα και τα στιλ που πασάρονται, εντείνοντας την διαφορετικότητα που ήδη είχε αρχίσει να αναπτύσσεται, είναι τα new romantic look, pretty look, heavy metal look, Miami vice look και το Rockabilly. Επικρατεί το παραδοσιακό κοστούμι, άνετο και κλασσικό. Τα παλτά και τα trench coat είναι πολύ διαδεδομένα την εποχή αυτή.
Στη δεκαετία του ’80 οι φίρμες και οι σχεδιαστές μόδας, ξεκινούν να γίνονται δημοφιλείς και οι προτάσεις τους να αποτελούν σημείο αναφοράς που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό, τις καταναλωτικές συνήθειες των γυναικών. Σχεδιαστές, όπως ο Ralph Lauren και ο Calvin Klein, κάνουν την εμφάνισή τους στο χώρο της μόδας, επηρεάζοντας σημαντικά το στιλ των καθημερινών εμφανίσεων των γυναικών αλλά και των ανδρών.
Τα τζιν μπαίνουν στη χλωρίνη, ξεβάφουν και γίνονται γαλάζια. Πολύ συχνά έχουν σκισίματα ή κρόσσια. Οι γραμμές τους χαλαρώνουν, η μέση χαμηλώνει και φτάνει λίγο πάνω απ’ τους γοφούς.

antonopoulos_70s_80s8

Οι επιρροές για την εξέλιξη της μόδας, καθώς και για τη δημιουργία των νέων τάσεων ασκούνται από διάφορους τομείς. Οτιδήποτε μας κεντρίζει το ενδιαφέρον και ερεθίζει τις αισθήσεις μας, μέσα στην καθημερινότητα μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για δημιουργία και όταν η δημιουργία βρει το κατάλληλο κοινό τότε γίνεται μόδα.
Πολύ σημαντικός παράγοντας που έχει επηρεάσει τη μόδα μέσα στις δεκαετίες είναι η μουσική. Η μουσική έχει δημιουργήσει από στυλ, εμφάνισης μέχρι στάσεις ζωής γεγονός που είναι εύκολο να παρατηρηθεί, ρίχνοντας μια ματιά στα χρόνια που πέρασαν.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα νέων όπου το στυλ τους και γενικά ο τρόπος ζωής τους, έχει επηρεαστεί από την μουσική. Πολλοί νέοι προσπάθησαν να μιμηθούν την ζωή των διάσημων. Η μουσική είναι γνωστό ότι αφήνει τον νέο, να εκφράσει τα συναισθήματα του μέσα από αυτή. Πιστεύουμε ότι η μουσική παίζει καταλυτικό ρόλο στον τομέα της μόδας, ανάλογα με το είδος ντυσίματος, του κάθε ατόμου δηλαδή ανάλογα με το μουσικής, που ακούει επηρεάζεται ολόκληρος ο χαρακτήρας του. Τελικά η μουσική είναι ένας από τους παράγοντες, που επηρεάσει την μόδα στην σημερινή ζωή.

antonopoulos_70s_80s9

Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η μουσική ως τέχνη, έρχεται να καλύψει την ανάγκη του ανθρώπου να εκφράσει με τους ήχους, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ψυχικές του καταστάσεις.