Η Ανδρική Μόδα μαλλιών του 60s-70s! «Από τον Άγγελο Αντωνόπουλο».
Αρθρογραφία στο Blogkommoton.gr, δείτε το εδώ.
Η νεολαία ,γίνεται το απόλυτο ιδανικό στον τομέα της μόδας. Αναδεικνύεται σε ξεχωριστό κοινωνικό μοντέλο. Οι νέοι αποτελούν μια σημαντική ομάδα καταναλωτών, που δεν απευθύνεται στην υψηλή ραπτική ,αλλά απαιτεί μια μόδα φθηνή πιο κοντά στην υπαρξιακή του φιλοσοφία. Φτάνει ακόμα να εκδηλώσει, κύριος προς τα τέλη της δεκαετίας και πολιτικές θέσεις.
Μόδα: Οι άντρες στα τέλη του 1964,θα αποκτήσουν μακριά μαλλιά και θα φορέσουν κολλητά ρούχα . To 1965,τα κουστούμια παρουσιάζουν μια πιο ίσια και μέσα τη γραμμή. Επίσης το μικρό και αμάνικο πουλόβερ αποτελεί μια ενδιάμεση επιλογή, ανάμεσα στο χοντρό πουλόβερ και το λεπτό πουκάμισο. Οι γραβάτες είναι χρωματιστές και πιο fantasy από τότε.
Το κολλητό polo, έρχεται και αυτό για να συμπληρώσει τη χαλαρή και άνετη εμφάνιση και επιβάλλεται ως ρούχο ψυχαγωγίας Ο μεγάλος Λονδρέζος κομμωτής Vidal Sasson εμφανίζεται το 1968 και ταράζει τα νερά με τις κοντές και γεωμετρικές του κουπ.
Η κόμμωση των Beatles, που μας φαίνεται σήμερα πολύ φυσιολογική την εποχή εκείνη σκανδαλίζει. Μετά από τις κοντές και αυστηρές κομμώσεις των προηγούμενων ετών τους προσάπτουν, μια πλευρά πιο θηλυπρεπή και ατημέλητη. Παρόλα αυτά πολλοί άνδρες, θα υιοθετήσουν αυτό το στυλ στο χτένισμα τους.
Η μόδα λοιπόν δέχεται νέες επιρροές. Δεν υπαγορεύεται από τους μεγάλους δημιουργούς, αλλά τον κόσμο της μουσικής, του σινεμά και της τηλεόρασης. Τη συγκεκριμένη εποχή παρατηρείται, το “look χίπις” άνδρες και γυναίκες φορώντας σανδάλια και χρωματιστά πουκάμισα με λουλούδια έχοντας μακριά μαλλιά. Αυτή η αντί-μόδα είναι η εκδήλωση μιας στάσης ζωής. Αυτό το κίνημα εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο το κόσμο. Η μόδα θα κυριευτεί κυριολεκτικά και οι πωλήσεις θα ανέβουν στο κατακόρυφο. Βρισκόμαστε πλέον εμπρός , σε ένα μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία. Μια μόδα που ξεκίνησε από μια κοινωνική μειονότητα, την δεκαετία του ’60, υιοθετήθηκε από τις μεγάλες μάζες και έτσι τελικά ,έχασε τον αρχικό της προσανατολισμό που επανέρχεται εντονότερα στη δεκαετία του ’90.