Latest Trends of Barber's

Το trend της σημερινής εποχής

Το trend της σημερινής εποχής

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος αρθρογραφεί για το PROTOTHEMA.GR στην στήλη “City Stories”.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ.

Ένας ειδικός του χώρου, ο ιδιοκτήτης του Sir Barber, γράφει για το ποια γενειάδα σου πάει και πώς θα τη φροντίσεις.

Tο μεγαλύτερο trend των τελευταίων ετών στην ανδρική εμφάνιση είναι η γενειάδα, το μούσι ή ακόμα και το μουστάκι. Αν θέλεις η γενειάδα σου να αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο του προσώπου σου, αλλά και του συνολικού σου στυλ, οφείλεις να την περιποιείσαι ανάλογα. Ξεκινώντας από τα βασικά, για το αρχικό σχήμα και τη φόρμα της γενειάδας ένας ειδικός μπορεί να σου υποδείξει ποιο είναι το κατάλληλο σχήμα και μήκος. Ένα πρόσωπο με μακρύ πηγούνι, σίγουρα το κολακεύει περισσότερο μια κοντή γενειάδα και αντίστοιχα, ενώ ένα στρογγυλό πρόσωπο με μάγουλα θα αναδειχθεί περισσότερο από μια πιο μακριά γενειάδα. Όταν ο ειδικός δώσει σωστό σχήμα εξαρχής, μετά η περιποίηση γίνεται πιο εύκολα.

Ένα θεληματικό, τετράγωνο πιγούνι δεν έχει ανάγκη να κρυφτεί με κανένα μούσι. Για ένα πιο σοφιστικέ look, μπορείς να βολευτείς με γένια «τριών ημερών», που θα καλύπτουν και ολόκληρο τον λαιμό, ώστε να μην δείχνει «ξεκρέμαστο» το σαγόνι σου. Σε ένα ολοστρόγγυλο σχήμα προσώπου, με εκτεταμένο σαγόνι και κοντό λαιμό μόνο ένα στυλ γενειάδας μπορεί να πετύχει υψηλά σκορ γοητείας: η πλήρης γενειάδα σε μικρό μήκος τρίχας, που ακολουθεί τη γραμμή του σαγονιού, με καθαρές γραμμές και καλοξυρισμένα μάγουλα.

Μικρό πιγούνι σε οβάλ πρόσωπο. Αυτό σημαίνει γένια σε ανάπτυξη προς τα κάτω και μύτες που δείχνουν προς τα πλαϊνά της γνάθου, ώστε να τετραγωνίζεται το συνολικό αποτέλεσμα.

Σε στενό πρόσωπο με πολλές γωνίες και μυτερό πιγούνι οι επιλογές μπορεί να είναι ίδιες, δηλαδή (περίτεχνο γενάκι με μύτες προς τα πλάγια της γνάθου), ωστόσο και το look των «τριών ημερών» βοηθά σημαντικά στο αισθητικό αποτέλεσμα.

Εργαλεία και tips για περιποιημένο μούσι, γένι και μουστάκι

Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή των σωστών εργαλείων. Κάθε γενειοφόρος άνδρας οφείλει να έχει στην κατοχή του τσατσάρα ή βούρτσα για το στρώσιμο της γενειάδας, ψαλιδάκι για να κόβει τις ατίθασες τρίχες και το πιο σημαντικό μια αξιόπιστη ηλεκτρική μηχανή κουρέματος.

Είναι πολύ σημαντικό, όταν περιποιείστε τα γένια ή το μούσι σας vα χρησιμοποιήστε τη μηχανή με τη φορά που έχουν τα γένια. Με το συγκεκριμένο τρόπο, δεν αγριεύουμε τα γένια και δεν δημιουργούμε κενά. Μετά χτενίζουμε τα γενιά και φιλμάρουμε με το ψαλίδι ότι πετάει.

Στο τέλος, αφήνουμε το μουστάκι και το περιποιούμαστε με το ψαλίδι προσεκτικά, αφήνοντας πιο γεμάτα τα σημεία που αγκαλιάζουν το άνω χείλος. Αν το κοντύνετε με τη μηχανή, θα βγει άγριο και θα πετάει.

Χρησιμοποιήστε ειδικό λάδι. Τα έλαια είναι το πιο καλό προϊόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μια γενειάδα. Μαλακώνει, πραγματικά το μούσι και προσθέτει μια μικρή λάμψη.

Μην ξεχνάτε να πλένετε τα γένια σας, με κατάλληλο σαπούνι για καλύτερο αποτέλεσμα. Συχνά στο μούσι μένουν υπολείμματα φαγητών και μυρίζουν άσχημα.

Η γενειάδα δεν είναι απλώς «γένια». Αυτό είναι το θεμελιώδες που οφείλεις να έχεις στο μυαλό σου. Η γενειάδα είναι μαλλιά στο πρόσωπο. Και θέλουν πολύ περισσότερη περιποίηση και από τα ίδια σου τα μαλλιά.

Σχήματα για κάθε πρόσωπο

Οβάλ
Στο κλασικό οβάλ πρόσωπο, ταιριάζει κάθε τύπος γενειάδας, ακόμη και το στυλ «γένι του προφέσορα», το οποίο χαρίζει στιβαρότητα και επιτηδευμένη καλλιτεχνική φύση στην εικόνα σου. Μην το επιχειρήσεις αν έχεις 8 άσπρες τρίχες.

Στρογγυλό
Μετάτρεψε σε αισθητικό πλεονέκτημα το παχουλό, στρογγυλό πρόσωπό σου αποκτώντας, ένα περίτεχνο λεπτό μουστάκι και ένα μακρύτερο γένι στο πιγούνι, που θα «τραβάει» το σχήμα του προσώπου προς τα κάτω και θα σε δείχνει πιο αδύνατο.

Τετράγωνο
Ένα τετράγωνο πρόσωπο δείχνει κυρίαρχο και δυνατό από μόνο του. Όσο περισσότερο καλλιεργείς τη γενειάδα, τόσο του προσδίδει αγριάδα. Μπορείς να συμβιβαστείς με μια αξύριστη όψη μιας εβδομάδας, αλλά μέχρι εκεί. Βολικό στυλ και για όσους έχουν αρκετές άσπρες τρίχες.

Κανονικό
Ένα καλό full face γένι με μήκος από 1,5 εκ. και πάνω μόνο ένα σχήμα προσώπου, θεωρείται ιδανικό να το αντέξει: οβάλ πρόσωπο, με στενόμακρο πιγούνι και μακρύ λαιμό. Άφησε το γένι να μεγαλώνει φυσικά, φροντίζοντας να το αναπτύσσει και στο λαιμό, ώστε να γεμίζει τα «κενά» σε πλάτος.

Ένα ατημέλητο μούσι δεν είναι τίποτα περισσότερο, από ένα σύμβολο κακής αισθητικής και νωθρότητας: έχεις στο πρόσωπό σου ένα τόσο «δυνατό» στοιχείο και δεν κάνεις τίποτα για να το αναδείξεις.

Εάν λοιπόν, θέλεις η γενειάδα σου να αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο του προσώπου σου αλλά και του συνολικού σου στυλ, οφείλεις να λάβεις υπόψη σου κάποιες σημαντικές επισημάνσεις. Όταν πάρεις την απόφαση να αποκτήσεις γενειάδα, φρόντισε ώστε να μεγαλώνει αξιοπρεπώς. Σε όποιο μήκος κι αν φτάσει με τον καιρό, οφείλει να δείχνει θεληματική και αποφασιστική, αλλά την ίδια στιγμή ραφινάτη και εξευγενισμένη.