Latest Trends of Barber's

#Μένουμε_Σπίτι: Φροντίδα Μαλλιών & Γενειάδας

#Μένουμε_Σπίτι: Φροντίδα Μαλλιών & Γενειάδας

#Μένουμε_Σπίτι: Φροντίδα Μαλλιών & Γενειάδας

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος για το Blog του Sir Barber

Αντιμετωπίζοντας αυτή την δυσμενή κατάσταση και προσμένοντας να μπει το συντομότερο δυνατόν ένα όσο πιο αίσιο τέλος γίνεται , πρέπει να βρούμε λύσεις προκειμένου να εμπλουτίσουμε την καθημερινότητα μας με τρόπους δημιουργικούς αλλά και επιμορφωτικούς.

Ας το δούμε λοιπόν ως μια ευκαιρία για να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας και στην φροντίδα αυτού. Έξαλλου οι περισσότεροι από εμάς λόγω της έντονης καθημερινότητας που είχαμε αλλά και που σύντομα θα έχουμε ξανά, δεν βρίσκαμε είτε τον χρόνο είτε το κουράγιο να ασχοληθούμε με απλά και καθημερινά πράγματα που μας ευχαριστούσαν. Ας είναι λοιπόν οι μέρες αυτές, η ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που μέχρι τώρα δεν προλαβαίναμε.

Ένα κομμάτι όλου αυτού μπορεί να αποτελέσει και η φροντίδα των μαλλιών και της γενειάδας ενός άνδρα. Αφιερώστε λοιπόν μέρος του χρόνου σας στην φροντίδα αυτών με τους ακολούθους απλούς τρόπους.

Ξεκινώντας από το λούσιμο των μαλλιών προσέξτε να μην ασκείτε μεγάλη πίεση και δύναμη, προκειμένου να μην αφαιρείτε τον λιπώδη ιστό που είναι απαραίτητος για την καλή υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Ένα χέρι λούσιμο με μαλακές και κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτά σε καθημερινή βάση ,αρκεί για να έχετε καθαρά και όμορφα μαλλιά.

Για αυτούς που έχουν υιοθετήσει στο στυλ τους τα μούσια ή την γενειάδα ,φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό προϊόν καθαρισμού μιας και το ph της περιοχής αυτής είναι διαφορετικό από αυτό του τριχωτού της κεφαλής.

Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία  για να προσφέρετε μια επιπλέον φροντίδα και ενυδάτωση στα μαλλιά και στη γενειάδα σας.

Χρησιμοποιήστε τα ειδικά λάδια που κυκλοφορούν, τα όποια στοχεύουν στην βαθιά θρέψη της γενειάδας, στο να αποκτά η τρίχα μια πιο λεία και μαλακή υφή καθώς και να παραμένει υγιή καθώς μακραίνει. Δύο με τρείς σταγόνες μετά το λούσιμο επαρκούν για να της προσφέρουν μια καλή αναζωογόνηση και φρεσκάδα.

Ειδικά προϊόντα ενδυνάμωσης και τόνωσης των μαλλιών μας μπορούν να βοηθήσουν στο να μετριάσουν τυχών προβλήματα και να βελτιώσουν παράλληλα την εικόνα τους. Είτε σε μορφή σταγόνων είτε σε μορφή κάποιας κρεμώδη υφής είναι ευκαιρία να αφιερώσετε λίγο χρόνο προκειμένου να γίνει μια σωστή εφαρμογή του προϊόντος και να δώσετε τον αναγκαίο χρόνο για να απορροφηθεί σωστά το προϊόν και να δράσει.

Ένα άλλο θέμα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε είναι η διατήρηση του μήκους και του σχήματος της γενειάδας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε το trimmer με την φορά της τρίχας. Οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι αργές και ήρεμες. Χαμηλώστε την σκάλα του trimmer μισό νούμερο κάτω όταν θα φτάσετε στην περιοχή του πηγουνιού και του άνω χείλους. Ο λόγος είναι ότι σε αυτά τα δυο σημεία η πυκνότητα της τρίχας είναι μεγαλύτερη από ότι στο υπόλοιπο πρόσωπο και απαιτεί διαφορετικό χειρισμό.

Τώρα σε περίπτωση που κάποιοι το δουν ως μια ευκαιρία για να αλλάξουν προσωρινά την εικόνα τους και επιλέξουν να προχωρήσουν σε μια πιο δραστική λύση όπως είναι το ξύρισμα, φροντίστε πρώτα να κοντύνετε σημαντικά το μήκος της τρίχας με το trimmer πριν προχωρήσετε στη διαδικασία αυτή. Αναγκαία προϊόντα για αυτή την επιλογή είναι ένα shaving  cream αλλά και ένα προϊόν ενυδάτωσης του δέρματος για μετά το ξύρισμα. Αποφασίζοντας να αποχωριστείτε τα γένια σας για λίγο καιρό, θα προσφέρετε στο δέρμα σας ένα βαθύ καθαρισμό και μια καλή απολέπιση κάτι το όποιο είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται ορισμένες φορές μέσα στο χρόνο.

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με τα μαλλιά, θα χρειαστεί να κάνετε λίγο υπομονή και να μην προχωρήσετε σε κάποια ενέργεια που το σίγουρο είναι ότι δεν θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μιας και οι περισσότεροι επιλέγουν ένα πιο κοντό μήκος στα μαλλιά τους, η συμβουλή μου είναι να προσπαθήσετε να το αντιμετωπίσετε ως μια ευκαιρία προκειμένου στο πρόσεχες διάστημα, σε συνεργασία με τον κομμωτή σας ,να μπορέσετε να προχωρήσετε σε μια αλλαγή και ανανέωση του στυλ σας.

Υπομονή χρειάζεται και θα επιστρέψουμε σύντομα όλοι μας στην καθημερινότητα ,στους ρυθμούς και στις συνήθειες μας. Ας προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα όσο πιο θετικά μπορούμε και ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και με την φροντίδα αυτού λίγο περισσότερο, ακολουθώντας τις παραπάνω απλές συμβουλές. Προϊόντα φροντίδας των μαλλιών και της γενειάδας μπορείτε να προμηθευτείτε εύκολα και άμεσα με ηλεκτρονικό τρόπο.

Κουράγιο και δύναμη σε όλους και θα τα πούμε ξανά σύντομα όλοι μαζί.