Latest Trends of Barber's

3 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΤΟΥ

3 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΤΟΥ

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος για το Blog του Sir Barber γράφει με θέμα: “3 τρόποι για να ενδυναμώσει κάποιος τα γένια και το μουστάκι του”

Το μούσι αλλά και το μουστάκι δεν είναι απλά μια μόδα της εποχής, είναι μια τάση που ήρθε για να μείνει από ότι φαίνεται για αρκετό καιρό.. Αρκετά είναι τα grooming trends που γίνονται must ανά διαστήματα. Κλασσικά, επιτηδευμένα ακόμα και εξεζητημένα σχήματα είναι μερικά από αυτά που προτιμούνται από το ανδρικό κοινό.

Κάθε στυλ και σχήμα είναι αποδεκτό αρκεί πάντα να το έχουμε περιποιηθεί κατάλληλα και να έχουμε φροντίσει για την σωστή υγιεινή του. Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι άνδρες που ενώ προσπαθούν να φέρουν κάποιο από τα δυο σε ένα μάκρος ιδανικό για εκείνους, δεν τα καταφέρνουν.
Σε άλλους πάλι ενώ η τρίχα μπορεί να μακραίνει γρήγορα, δεν καταφέρνουν να έχουν μια καλή πυκνότητα και το αποτέλεσμα να είναι ένα αραιό μούσι. Με κάποια απλά βήματα λοιπόν μπορούμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή και να εξασφαλίσουμε ένα πιο άμεσο και ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Πριν αναφερθούμε σε οτιδήποτε, θα πρέπει να τονίσουμε τη σπουδαιότητα μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Η έλλειψη των απαραίτητων βιταμινών, ιχνοστοιχείων και πρωτεϊνών , μόνο αρνητικά θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στην προσπάθεια αυτή. Είναι απαραίτητο να παρέχουμε στον οργανισμό μας όλες εκείνες τις τροφές που χρειάζεται για να μπορέσει να παράγει τις αναγκαίες ουσίες για την ενδυνάμωση της τρίχας. Λαχανικά, ξηροί καρποί αλλά και πρωτεΐνες θα πρέπει να καταναλώνονται σε εβδομαδιαία βάση. Εξίσου σημαντικό με τη διατροφή είναι και το νερό. Καταναλώνοντας αρκετή ποσότητα καθημερινά όχι μόνο θα βοηθηθεί η καλή λειτουργία του οργανισμού αλλά θα πετύχουμε και μια σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα αποτρέποντας σε σημαντικό βαθμό το σπάσιμο της τρίχας.

Ξεκινώντας λοιπόν να πούμε ότι θα πρέπει κάποιος να προσπαθήσει να κάνει καθημερινή συνήθεια τη φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου του. Ένα δέρμα χωρίς λιπαρότητα, με ανοιχτούς πόρους, απαλλαγμένο από νεκρά κύτταρα και ρύπους, επιτρέπει στη τρίχα να αναπτυχτεί καλυτέρα και ευκολότερα. Ιδανικό θα ήταν 2-3 φορές την εβδομάδα να γινόταν και μια απολέπιση όπου έτσι θα διεγειρόταν η παραγωγή κολλαγόνου, θα αφαιρούταν το ανώτερο στρώμα νεκρών κυττάρων και θα βελτιωνόταν η αιματική κυκλοφορία ενεργοποιώντας έτσι την παραγωγή νέων τριχών.

Συνεχίζοντας κάτι άλλο στο οποίο θα πρέπει να αναφερθούμε είναι η χρήση των προϊόντων περιποίησης. Είτε κάποιος αποφασίσει για πρώτη φορά να αφήσει μούσι ή μουστάκι είτε έχει ήδη, θα πρέπει να φροντίσει να προμηθευτεί ένα καλό λάδι περιποίησης, πλούσιο σε βιταμίνες, για τις περιοχές αυτές. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να κρατήσει τις τρίχες μαλακές, τιθασευμένες αλλά ταυτόχρονα θα ενυδατώσει και την επιδερμίδα του αποτρέποντας τυχών ερεθισμούς. Συστήνεται να εφαρμόζεται συνήθως μετά το μπάνιο αφού πρώτα έχει στεγνώσει την περιοχή αυτή ταμποναριστά με μια πετσέτα. Κάνοντας ένα απαλό μασάζ θα πρέπει να φροντίσει να απλωθεί το προϊόν σε όλες τις τρίχες και να το ολοκληρώσει όταν νιώσει ότι έχει απορροφηθεί καλά.
Το πλύσιμο της περιοχής αυτής με νερό μπορεί να γίνεται σε καθημερινή βάση αλλά τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα ειδικό grooming σαμπουάν και να εφαρμόζεται επίσης και ένα conditioner.

Τέλος μέχρι να φτάσει κάποιος το μούσι ή το μουστάκι του στο μήκος που επιθυμεί, θα πρέπει να φροντίζει ανά διαστήματα να τα τριμάρει είτε μόνος του είτε επισκεπτόμενος ένα κουρείο. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνει τυχών σπασμένες άκρες και θα μπορέσει να δώσει το σχήμα που επιθυμεί.

Κάποιος με μεγαλύτερη εξοικειώση τριμάροντας τα κατάλληλα, θα μπορούσε να ”καμουφλάρει” τις πιο αδύναμες περιοχές μέχρι να πετύχει ένα συνολικά ομοιόμορφο αποτέλεσμα.