Latest Trends of Barber's

Όλα όσα φέρνει η άνοιξη!

Όλα όσα φέρνει η άνοιξη!

«Όλα όσα φέρνει η άνοιξη!»

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος στο CityStories του Protothema.gr

Δείτε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ.

Η αλλαγή της εποχής συνοδεύεται από αλλεργίες και εκείνες με τη σειρά τους επηρεάζουν και τους άνδρες στο τριχωτό της κεφαλής, στα γένια…

Η άνοιξη πέρα από την ανάσταση της φύσης-με παρούσα την μεγαλοπρεπή εικόνα της ανθοφορίας-συνοδεύεται από αλλεργίες… Δίχως άλλο αυτές οι αλλεργίες της άνοιξης επηρεάζουν και τους άνδρες στο τριχωτό της κεφαλής, στα γένια…

Ρώτησα τον καλό φίλο Άγγελο Αντωνόπουλο: Μήπως η αλλαγή εποχής θα ήταν και μια αφορμή για ένα διάλειμμα στις συνήθειες μας, μια αποτοξίνωση από τα συνήθη;

Η απάντηση του μου άρεσε και ζήτησα να την καταχωρήσω: «Σίγουρα η κλιματολογική αλλαγή αποτελεί το έναυσμα για να αποτινάξουμε στρεσογόνες καταστάσεις των προηγούμενων μηνών καθώς και να δραστηριοποιηθούμε περισσότερο. Αποτελεί ωστόσο και την εναρκτήρια περίοδο όλων εκείνων των αλλεργιών , που δυστυχώς ταλαιπωρούν αρκετούς από εμάς σε ετήσια βάση. Παρόλη την φαρμακευτική αγωγή και τα αντισταμινικά φάρμακα που καταπραΰνουν το πρόβλημα ,είναι σημαντικό να δώσει κάποιος προσοχή και σε καθημερινά θέματα που μπορούν να επιφέρουν μια επιπρόσθετη βοήθεια.

Αναφορικά με το τριχωτό της κεφαλής είναι απαραίτητο να αποφεύγεται η χρήση προϊόντων με δυνατό styling και να επιλέγονται οργανικά προϊόντα με ουδέτερο ph. Από τη μια, το γεγονός ότι η αλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να διαταράξει το ph και από την άλλη η αλλεργία από την οποία μπορεί να υποφέρει κάποιος, κάνουν ακόμα πιο αναγκαία την σωστή ισορροπία του ph του τριχωτού της κεφαλής.
sir-barber-spring-1

Η διατήρηση της σωστής υγιεινής των μαλλιών σε ημερησία βάση προκειμένου να απομακρυνθεί τυχόν γύρη και ιδρώτας δεν θα πρέπει να παραλείπεται. Ωστόσο το λούσιμο δεν θα πρέπει να γίνεται με έντονο μασάζ και να αποφεύγεται το ξέπλυμα με πολύ ζεστό νερό. Απαραίτητο είναι να μην μείνει υγρασία και να στεγνωθούν πολύ καλά.

Αυτό που θα συμβούλευα και θα πρότεινα σε πελάτες μου που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλεργιών είναι να αποφεύγουν να πειραματιστούν με εταιρείες καλλυντικών προϊόντων που δεν έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν και δεν ξέρουν πως μπορεί να αντιδράσει το δέρμα τους σε αυτά».

Για το τέλος, κράτησα την πρόταση του – μια πρόταση για το καλωσόρισμα της άνοιξης και την ομαλή υποδοχή της; «Προσπαθήστε να υποδεχτείτε την άνοιξη με λιγότερο στρες και περισσότερη χαλάρωση κάτω από τον ήλιο. Μην ξεχνάτε ότι τα συμπτώματα γίνονται πιο έντονα με το στρες και την υπερέκκριση λιπώδη ιστού που προκαλείται εξαιτίας αυτού.

Η εποχή αυτή μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για μια αλλαγή ακόμα και στο στυλ σας. Ελαττώστε την συχνότητα του ξυρίσματος και χρησιμοποιήστε κρέμες με καταπραϋντικά συστατικά.

Όσοι έχετε μούσια ασχοληθείτε αυτή την περίοδο περισσότερο με την φροντίδα τους και φροντίστε να εντάξετε στις καθημερινές σας συνήθειες τη χρήση ενός προϊόντος που θα τα μαλακώσει και ταυτόχρονα θα προστατεύει το δέρμα.

Τέλος για το τριχωτό της κεφαλής , που είναι και το πιο εκτεθειμένο σημείο , φροντίστε με επιμέλεια την υγιεινή του και επενδύστε σε προϊόντα με ουδέτερο ph ,δερματολογικά ελεγμένα και όσο το δυνατόν λιγότερα parabens».