Latest Trends of Barber's

ΚΙΝΗΜΑ ΜΟVEMBER: Mια ευκαιρία για μουστάκι ή κάτι παραπάνω;

ΚΙΝΗΜΑ ΜΟVEMBER: Mια ευκαιρία για μουστάκι ή κάτι παραπάνω;

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος για το Blog του Sir Barber αναφέρεται στο κίνημα Movember και προτείνει έξι τύπους μουστακιού.

Ήδη δεκαεπτά  χρόνια, γεμάτα δράση, μετράει στο ενεργητικό του το παγκοσμίου πλέον γνωστό κίνημα Movember, του οποίου η δράση έχει ως σκοπό την αφύπνιση αλλά και την κινητοποίηση του ανδρικού πληθυσμού γύρω από σοβαρά θέματα υγείας με κυριότερο όμως από όλα τον καρκίνο του προστάτη.

 

Όλος ο Νοέμβριος έχει πλέον καθιερωθεί ως ο μηνάς που το μουστάκι αποκτά την τιμητική του και άνδρες από όλον τον κόσμο, επιλέγουν να αφήσουν ένα ως ένδειξη συμπαράστασης σε όλη αυτή την προσπάθεια. Είναι ένας τρόπος για να υπενθυμίσουν σε όλους μας πόσο αναγκαία είναι η πρόληψη και ο τακτικός έλεγχος αλλά και πόσο σημαντικός είναι ένας υγιεινότερος τρόπος ζωής.

Μιας  λοιπόν και πλησιάζουμε σε αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο μήνα, αρκετοί θα είναι αυτοί που θα στηρίξουν, με την δημιουργία ενός μουστακιού, τον αγώνα αυτού του τόσου σημαντικού κινήματος. Οι επιλογές για κάποιον είναι αρκετές και συμφώνα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του αλλά και με το γενικότερο στυλ του θα μπορέσει να βρει εκείνον τον τύπο μουστακιού που θα τον αντιπροσωπεύσει καλύτερα. Παρακάτω λοιπόν έχουμε επιλέξει να αναφερθούμε σε 6 διαφορετικούς τύπους μουστακιού τα οποία έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα όλα αυτά τα χρόνια.

Ξεκινώντας δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε το μουστάκι pencil” το οποίο όπως προκύπτει και από το όνομα του έχει την μορφή μιας λεπτής γραμμής αφήνοντας ωστόσο ένα κενό ανάμεσα στη μύτη και το μουστάκι. Ιδιαίτερο στυλ μουστακιού, το οποίο προλαβαίνει  κάποιος να αποκτήσει μιας και δεν απαιτείται πολύ μήκος για να σχηματιστεί.

Ένα άλλο μουστάκι πολύ γνωστό επίσης είναι το chevron”.  Χαρακτηριστικό αυτού του τύπου, είναι η έντονη πυκνότητα της τρίχας καθώς και το ότι καλύπτει σχεδόν όλο το πάνω χείλος σε σχήμα Λ.

Για κάποιον που έχει ήδη γενειάδα σίγουρα οι επιλογές του είναι περισσότερες μιας και με το υπάρχον μήκος μπορεί να πειραματιστεί και να δημιουργήσει διαφορετικούς τύπους μουστακιού. Ένας από αυτούς είναι το ”θαλάσσιος ίππος” το οποίο είναι παχύ, θαμνώδες , πέφτει πάνω στο στόμα και επεκτείνεται αισθητά στις άκρες.

Ένα ακόμα πολυδιαφημισμένο μουστάκι είναι το horseshoe” το οποίο έγινε ευρέως γνωστό μέσω του διασήμου ηθοποιού Hulk Hogan. Αυτό το ανάποδο U για να μπορέσει να σχηματιστεί θα πρέπει αρχικώς να τριμαριστούν τα γένια και μετέπειτα με το ξυράφι να δώσουμε το απαιτούμενο σχήμα. Ανάλογα με το προσωπικό του γούστο  κάποιος μπορεί να επιλέξει να σχηματίσει ένα πιο λεπτό πέταλο είτε ένα παχύτερο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτός ο τύπος μουστακιού ταιριάζει καλυτέρα σε πιο οβάλ πρόσωπα εν αντίθεση με τα πιο τετραγωνισμένα που θα τους τονίσει ακόμα περισσότερο τις γωνίες του προσώπου τους.

Το ”handlebar”  είναι και αυτό ένα διάσημο μουστάκι, του οποίου το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι περά από το αρκετά μεγάλο μήκος του, οι έντονα ανασηκωμένες  αλλά και καμπυλωτές άκρες του.

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε  το scruffy” μουστάκι  το οποίο δεν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο κόψιμο αλλά και δεν απαιτεί την απόλυτη συμμετρία. Πιο ελεύθερο στη γραμμή του συνήθως συνδυάζεται με γενειάδα αντίστοιχης λογικής.

Όποιον τύπο μουστακιού και αν τελικά επιλέξετε μην σας αγχώσει το τελικό αποτέλεσμα καθώς σημασία έχει ο σκοπός για τον οποίο γίνεται όλο αυτό και η στήριξη που προσφέρεται σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια αφύπνισης του ανδρικού πληθυσμού γύρω από τον καρκίνο του προστάτη. Για τους πιο διστακτικούς, θα μπορούσαν  να το δουν και σαν μια ευκαιρία να πειραματιστούν με την εικόνα τους την όποια εύκολα μπορούν επαναφέρουν με ένα απλό ξύρισμα.