Ο Άγγελος Αντωνόπουλος και το το Sir Barber στο in.gr σε άρθρο του Κώστα Τσαούση

Από την ψηφιακή επικοινωνία στην προσωπική εξυπηρέτηση

Από την ψηφιακή επικοινωνία στην προσωπική εξυπηρέτηση

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος και το το Sir Barber στο in.gr σε άρθρο του Κώστα Τσαούση

Δείτε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ.

Οψεις της νέας οικονομικής και επιχειρηματικής πραγματικότητας μέσα από μια σειρά παραδειγμάτων με επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Ο Αγγελος Αντωνόπουλος είναι ο ιδιοκτήτης ενός παραδοσιακού κουρείου που φέρει την επωνυμία Sir Barber στη Στοά Μπολάνη που συνδέει την Οδό Βουλής με την Οδό Κολοκοτρώνη, μια ανάσα δρόμο από την Πλατεία Συντάγματος. Με ένα επιμελημένο και καλαίσθητο site (στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά) αλλά και με μια συστηματική παρέμβαση στα social media ο Αντωνόπουλος έχει αποδεχθεί το πλαίσιο που ορίζει το περιβάλλον της ψηφιακής επικοινωνίας και προσπαθεί να ανταποκρίνεται στις επιταγές της.

Λίγο καιρό προτού ξεσπάσει η πανδημία και ο Covid-19 γίνει μόνιμος (;) σύντροφος της καθημερινότητάς μας ο ιδιοκτήτης του Sir Barber είχε αξιοποιήσει τα social media προκειμένου να ενημερώσει τους πελάτες του για την ανακαίνιση του καταστήματος. Ακολούθησε η επιβολή περιοριστικών μέτρων – μεταξύ των οποίων και το «κλείσιμο» των κουρείων. Μετά την απόφαση για την άρση των μέτρων χρειάστηκε να επανέλθει συνδυάζοντας τις οδηγίες που προκύπτουν από τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τη διαχείριση της αυξημένης ζήτησης για ραντεβού!

Εν ολίγοις, μια νέα πραγματικότητα με νέα δεδομένα… Το κυριότερο όλων, η προσφυγή στις υπηρεσίες και τα εργαλεία της ψηφιακής επικοινωνίας. Και εδώ προκύπτει ένα ενδιαφέρον ζήτημα που απαιτεί απαντήσεις: Tο πώς φτάνουμε από τη μαζική ψηφιακή επικοινωνία στους πελάτες στην προσωπική εξυπηρέτηση του πελάτη. Ή, αν προτιμάτε, το πώς από το ψηφιακό και μαζικό «ερχόμαστε» στο προσωπικό και ιδιαίτερο.

Ας αρχίσουμε την ανίχνευση των απαντήσεων ή των διαφορετικών εκδοχών τους διαβάζοντας μαζί ένα μικρό απόσπασμα από το site του Sir Barber: «(…)να πάρετε μια γεύση για την εμπειρία (…) που προσφέρουμε!

(…)Από το 2014 προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε έναν ξεχωριστό, μοντέρνο χώρο, με πινελιές από παραδοσιακά μπαρμπέρικα της παλιάς Αθήνας. Φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε στον σύγχρονο άντρα σύγχρονες υπηρεσίες με γνώμονα το παραδοσιακό στυλ, χρησιμοποιώντας στο κούρεμα μόνο ψαλίδι – χτένα και στο ξύρισμα φαλτσέτα, ακριβώς όπως παλιά. Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε στον σύγχρονο άντρα μια μοναδική εμπειρία καλλωπισμού, παντρεύοντας το παραδοσιακό με το μοντέρνο».

Μόνο που σε αυτήν την «παντρειά» το «παραδοσιακό» δεν συναντά μόνο το «μοντέρνο» αλλά ως σύνολο εμπειρίας συνδυάζει το ψηφιακό της επικοινωνίας με το απολύτως προσωπικό της εξυπηρέτησης. Με άλλα λόγια, πρώτα παίρνεις από τις εικόνες και τα βίντεο μια γεύση από την εμπειρία και στη συνέχεια η εμπειρία ταυτίζεται με τον πελάτη που θα καθίσει στην πολυθρόνα του μπαρμπέρη!