Latest Trends of Barber's

ΛΕΥΚΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΓΟΗΤΕΙΑ Ή ΑΠΕΙΛΗ;

ΛΕΥΚΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΓΟΗΤΕΙΑ Ή ΑΠΕΙΛΗ;

ΛΕΥΚΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΓΟΗΤΕΙΑ Ή ΑΠΕΙΛΗ;

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος για το Blog του Sir Barber

Mπορεί τα γκρίζα μαλλιά για αρκετούς άνδρες να είναι μια πηγή άγχους, μιας και αποτελούν ένδειξη ότι τα ‘’χρόνια περνούν”, ωστόσο στις γυναίκες ασκούν μια επιρροή τελείως διαφορετική. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στην ψυχολογία των γυναικών τα γκρίζα μαλλιά είναι συνδεδεμένα με μια εμπειρία καθώς και με μια ασφάλεια που μπορεί να τους προσφέρει ένας φαινομενικά πιο ώριμος άνδρας. Η εμφάνιση των άσπρων μαλλιών σίγουρα δεν είναι κάτι για το όποιο ένας άνδρας θα πρέπει να ‘’ντρέπεται’’. Αντιθέτως, θα πρέπει να τα εκμεταλλευτεί προς όφελος του και να τα αναδείξει με τον σωστό τρόπο ώστε να αποτελούν  για εκείνον ένα επιπλέον ατού γοητείας και θελκτικότητας.

Το πρώτο αλλά και το βασικότερο που θα πρέπει να φροντίσει κάποιος, είναι το στυλ και το είδος του κουρέματος που θα επιλέξει. Σε έναν άνδρα μικρότερης ηλικίας, που ξεκίνησε από πολύ νωρίς να έχει γκρίζα μαλλιά, θεωρώ πως ενδεχομένως να του ταίριαζε καλυτέρα ένα κούρεμα πιο κοντό. Αντιθέτως, σε έναν άνδρα γύρω στα 40 θα πρότεινα ένα πιο μακρύ μήκος, με φράντζες και έντονα φιλαρίσματα. Ωστόσο το μήκος, τα φιλαρίσματα, η φράντζα και άλλα πολλά που θα μπορούσαν να γίνουν για να αναδείξουν ένα πιο ιδιαίτερο στυλ, θα πρέπει να εξεταστούν συνδυαστικά και με άλλους παράγοντες όπως το σχήμα του προσώπου, τυχόν αραίωση σε κάποια σημεία αλλά και με το γενικότερο προφίλ του πελάτη.  Συζητώντας μαζί του για το τι είναι αυτό που θέλει να βγάλει προς τα έξω, θα επιλέξουμε και το ανάλογο κούρεμα το όποιο θα αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χαρακτηριστικά  και την προσωπικότητα του.

Κάτι άλλο που θα πρέπει επίσης να φροντίσει, δεδομένης και της θερινής περιόδου που είναι στο ξεκίνημα της, είναι τα προϊόντα καλλωπισμού τα όποια χρησιμοποιούνται για την καλύτερη φροντίδα του ph της τρίχας. Δεδομένου ότι τα μαλλιά ασπρίζουν, μιας και δεν παράγουν αρκετή μελανίνη, χρησιμοποιήστε ειδικά αντηλιακά προϊόντα μαλλιών, τα όποια βοηθούν στο να υπάρξει όσο το δυνατόν λιγότερη ζημία των μελανοκυττάρων στα βλαστικά κύτταρα που δίνουν το χρώμα των μαλλιών. Επιπλέον, επειδή τα μαλλιά αφυδατώνονται, είναι καλό μια φορά την εβδομάδα να εφαρμόζεται μια μάσκα βαθιάς θρέψης που θα τα ενισχύσει και θα τυχόν φριζαρίσματα και θαμπάδα. Συν τοις άλλοις, η χρήση ενός σαμπουάν silver, του οποίου η εφαρμογή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3-4 λεπτά, μπορεί να αφαιρέσει τις κιτρινίλες από το μαλλί χαρίζοντας ένα πιο ασημί τόνο καθώς και μια πιο μοντέρνα εικόνα. Τα σαμπουάν αυτά είναι φτιαγμένα και μελετημένα ώστε να δημιουργούν ένα “φίλτρο” στα λευκά μαλλιά, που τους προσδίδει μια επιπρόσθετη γοητεία.

Τέλος  για τους πιο τολμηρούς που θα μπορούσαν σε καθημερινή βάση να αφιερώσουν  λίγο παραπάνω χρόνο για την περιποίηση της εικόνας τους, θα τους πρότεινα να αφήσουν γένια 4-5 ημερών. Όσον αφορά στα γένια, δεν είναι μόνο το μήκος το οποίο θα πρέπει να φροντίζει κάποιος να διατηρείται σταθερό άλλα θα πρέπει να ασχοληθεί και με την ύφη τους μιας και η διατήρηση μιας πιο μαλακής τρίχας απαιτεί την εφαρμογή ειδικών προϊόντων styling.